Mooie haarwerken en pruiken in Vlissingen voor een natuurlijke look

De haarwerken van Kapsalon Nicole de Smit zijn zó mooi, dat het anderen waarschijnlijk niet eens opvalt dat u een pruik draagt. Wilt u zelfverzekerd voor de dag komen met een natuurlijk uitziende pruik? Wij helpen u graag.

Een natuurlijke look

Het hebben van een haarprobleem of -ziekte kan van grote invloed zijn op iemands welzijn. Heeft u last van haarverlies door bijvoorbeeld alopecia, haaruitval als gevolg van een chemokuur of andere problemen rondom kaalheid? Een haarwerk kan ervoor zorgen dat u zich weer zelfverzekerd voelt.
Bij Kapsalon Nicole de Smit is Nicole zelf altijd uw vaste aanspreekpunt. Zij bespreekt uw wensen met u in alle rust en privacy. Het doel is om samen tot een oplossing te komen waar u zich comfortabel bij voelt.

 

pruiken

Door onze samenwerking met Natural Hair Solutions kunnen wij u de mooiste en beste haarwerken bieden van het gerenommeerde Franse merk NJ Creation. In het ruime assortiment vindt u altijd een haarwerk dat bij u past.

Deze haarwerken garanderen een optimaal draagcomfort en vastheid van de pruik en zijn gepatenteerd met:

 • Novicap liberty: Aan de binnenzijde van ieder haarwerk is een handig antislipsysteem aangebracht dat door de warmte van uw hoofdhuid in werking treedt.
 • Modulecap: Hiermee kunnen de grootte en diepte van het haarwerk perfect worden aangepast aan de vorm van uw hoofd.

Haarwerken

Onze haarwerken worden altijd met de grootste zorg vervaardigd. We hebben zowel haarwerken van echt haar als haarwerken van synthetische vezels:

 • Synthetische haarwerken: deze zijn niet van echt haar te onderscheiden, licht van gewicht, makkelijk in onderhoud en hoeven nooit te worden geföhnd of gestyled.
 • Haarwerken van echt haar: deze zijn prachtig qua structuur en vezel, zijn in ieder gewenst model te stylen en kunnen bovendien worden gekleurd.

Nazorg en garantie

Uiteraard kunt u ook voor nazorg bij Kapsalon Nicole de Smit terecht. 

U heeft 6 maanden garantie op het haarwerk indien u zich aan de onderhoudsvoorschriften houdt. 

De garantie heeft betrekking op:

 • Vroegtijdig kapotgaan van het binnenwerk
 • Abnormale haaruitval van de pruik 
 • Klitvorming.

Ons assortiment

 • Concept A: Deze pruiken zijn vervaardigd uit stroken haar die ook wel trenzen of wefts worden genoemd. Ze zijn elastisch met elkaar verweven en leveren een perfecte pasvorm. Deze haarwerken hebben het Novicap liberty antislipsysteem aan de binnenkant.
 • Concept B: Bij deze pruiken zijn de haren met de hand op een basis van tule geknoopt en wegen slechts 40 gram. De basis is luchtdoorlatend, waardoor deze haarwerken zeer prettig, luchtig en zacht aanvoelen. 
 • Concept C: Aan de bovenzijde zijn deze pruiken gemaakt van doorzichtig monogaas; dit is luchtdoorlatend en onzichtbaar. De achterzijde is vervaardigd van trenzen, ook wel wefts genoemd, hetgeen ervoor zorgt dat de pasvorm exact op maat gemaakt kan worden. Dit haarwerk kan door deze methode zeer modieus en trendy gedragen worden. Het haarwerk heeft een zeer natuurlijke uitstraling en is vederlicht, waardoor het haarwerk een uiterst hoog draagcomfort heeft.
 • Concept D: Deze haarwerken zijn gemaakt met monofilament en zijn voorzien van een handgeknoopte boven- en achterkant. Een zachte bevestiging op rekbare tule voor de achterkant van het haar maakt deze pruik compleet. Superlicht, vanaf 40 gram, met zeer soepele binnenzijde, wat maximaal draagcomfort geeft.

Werkwijze

Wij werken bij voorkeur op afspraak, zodat wij u in alle rust en privacy vakkundig kunnen informeren. U kunt kosteloos een intakegesprek bij ons aanvragen en hierin geheel vrijblijvend door ons worden voorgelicht over haarwerken. In dit gesprek bespreken wij met u alle mogelijkheden met bijbehorende voor- en nadelen en kosten, om zo samen de best mogelijke oplossing voor u te kunnen bepalen.  

Een intake gesprek kan in principe altijd binnen 5 werkdagen worden ingepland. Eventueel kunnen wij ook bij u thuis of in het ziekenhuis langskomen, als het voor u om fysieke redenen niet mogelijk is om onze salon te bezoeken.


Daarna stellen wij een selectie samen van ca. 10 tot 20 haarwerken, waaruit u een keuze kunt maken. Het zal ongeveer 2 à 3 werkdagen duren voordat wij deze selectie voor u in huis hebben. 

Voor maatwerk bedraagt de levertijd ongeveer 10 tot 12 weken.

Als u eenmaal hebt besloten het haarwerk aan te schaffen, maken wij het haarwerk voor u op de juiste maat en knippen we het eventueel in de coupe die bij u past. Uiteraard krijgt u van ons advies over hoe u het haarwerk het beste kunt verzorgen en onderhouden. Elke klant krijgt bij aankoop van een haarwerk tevens een verzorgingsset meegeleverd.

 

Soms komt het voor dat u wat meer bedenktijd nodig heeft, bijvoorbeeld omdat uw medische behandeling nog niet gestart is of omdat u eerst wilt afwachten hoe een eventuele haaruitval zich zal ontwikkelen. In dat geval kunnen wij het door u uitgezochte haarwerk een aantal weken voor u reserveren.

Prijzen van haarwerken

Confectiehaarwerken van synthetisch haar variëren in prijs van € 495,- tot € 825,-. Haarwerken van echt haar variëren in prijs van € 895,- tot € 3100,-.

Ook leveren wij maathaarwerken; wij maken dan in onze salon eerst een mal op uw hoofd, deze mal sturen wij op naar de fabriek die vervolgens een haarwerk maakt op basis van de mal zodat dit haarwerk dus specifiek is gemaakt voor uw hoofd.

Op de prijs van de haarwerken wordt de vergoeding vanuit uw zorgverzekering nog in mindering gebracht. Wij kunnen het exacte bedrag van uw verzekering voor u opvragen.

ANKO haarwerken verzekering

Verzekering

Kapsalon Nicole de Smit levert gecontracteerde zorg, wat betekent dat wij contracten hebben met vrijwel alle zorgverzekeraars van Nederland. Wij declareren uw vergoeding indien mogelijk rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.


Om voor een vergoeding door uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, heeft u een verwijsbrief nodig van uw behandelend arts. Daarna kunt u een haarwerk bij ons komen uitzoeken en reserveren of aanschaffen.


De vergoeding voor haarwerken vanuit de basiszorgverzekering bedraagt bij elke verzekeraar € 454,50 per jaar (2023) en is voor iedereen gelijk.


Als u aanvullend verzekerd bent, kunt u mogelijk aanspraak maken op een extra vergoeding. Deze aanvullende vergoeding varieert per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering.

Workshops ‘Look Good .... Feel Better’

De workshop ‘Look Good .... Feel Better’ geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging voor mensen met kanker.


Deze workshops worden door de stichting ‘Look Good .... Feel Better’ gratis georganiseerd in veel ziekenhuizen en worden verzorgd door professionals die gespecialiseerd zijn in visagie, huidverzorging en haarwerken. Kapsalon Nicole de Smit verleent haar medewerking aan deze workshops in de ADRZ ziekenhuizen in Vlissingen en in Goes.


De ervaring leert ons dat deelnemers erg enthousiast zijn over de workshops en met veel zelfvertrouwen en nuttige tips thuis aan de slag gaan. Belangrijk om te melden is dat de workshops in het ziekenhuis niet alleen informatief maar ook erg gezellig zijn.

logo Klik hier voor meer informatie over de workshops

Klachtenprocedure en erkenningsregeling

Wij zijn aangesloten bij de ANKO, de branchevereniging van professionele kappers in Nederland; deze hanteert voor al haar leden een erkenningsregeling.

Tevens zijn wij gecertificeerd door de ANKO Sectie Haarwerken.  Deze certificering waarborgt dat ANKO-haarwerkbedrijven gediplomeerd en vakbekwaam zijn, professioneel handelen en daardoor door de zorgverzekeraars worden geaccepteerd als erkend leverancier van hulpmiddelen..


Als ANKO-lid is Kapsalon Nicole de Smit aangesloten bij de onafhankelijke Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken in Den Haag (zie ook www.degeschillencommissie.nl).

Uiteraard proberen wij fouten tot een minimum te beperken; mocht u desondanks toch een klacht hebben, dan proberen wij deze uiteraard in overleg met u naar tevredenheid en binnen redelijke termijn op te lossen. Eventueel kunnen wij u op verzoek hiervoor een standaard klachtenformulier toesturen.
Indien u van mening bent dat uw klacht niet naar tevredenheid door ons is opgelost en wij er desondanks samen toch niet uit kunnen komen, kunt u zich wenden tot de Geschillencommissie.

Klachten worden volgens het reglement Geschillenregeling ANKO sectie Haarwerken behandeld door de Geschillencommissie. Dit reglement is te vinden op www.anko.nl.